[L ♥ I ♥ F ♥ E ]

"its NOT about caring what other PEOPLE think:
its about LEARNING to LOVE what you have."

Sunday, July 3, 2011

kenapa && kenapa.


bila sendrian, rasa sunyi memang la terasa. kadang terniat mencari pasangan, menerima seseorang. tp knp hati ini masih terikat pada yang tak pasti, pada yg tidak dimiliki. sehingga susah untuk memberi peluang. ssungguh nya bkn ini yang aku inginkn. melayani hati yang lara, berbalik ke kenangan lama. semua, cuba aku hindarkan. yang dikesalkan, makin dijauhi, makin lekat di hati ini.

walau sudah jatuh, tersesat jauh, namun aku tetap juga punya hati. mgkin kerana aku jua belum ikhlas merelakan yg terjadi. zahirnya mungkin anda2 melihat, aku tersenyum, tertawa, bagai tiada ape yang merunsing di hati. tp sakit didalam bagai ribut taufan, adekah sesiape mngerti. mgkin sstengah orang dpt mnafsir ape yg blaku, tp adekah yg betul2 fahami, jiwa yg makin parah. :(

ketika ini, aku ingin berkata. maafkan ku wahai hati. kerana tidak menjaga mu, terlalu menyakitkan mu, slalu mempermainkan mu. maafkan ku wahai jiwa, kerana melukai mu, mencalarkan mu pada insan yg tidak punya rasa.

saat ini, aku ingin berkata. selamatkan ku wahai hati. manis kn hatiku dgn bahgia, teguhkan hatiku dengan sabar. selamatkan ku wahai jiwa, kerna ku tak mampu, mnanggung rasa perit ini, menahan sakit yg tercipta untuk insan yg tidak punya rasa.

seringkali, menangisi sesuatu kehilangan, bagai aku da tak punya apa2 lagi. seringkali juga ku bersyukur, masih ade yg memberi kekuatan, serta semangat untuk ku bangkit menjalani hari2 yg berganti, seolah2 aku la yang paling bahagia. tipu, aku bkn benar2 paling bahagia. aku pura2 paling bahagia. dan aku hanya sedikit bahagia,  trima kasih kpd insan yg memberi semangat, aku telah sedikit bahagia. :')

aku ingin bahagia, paling bahagia. sehingga tiada lagi alasan untuk menangis. selamatkan hati dan jiwaku. hadirkanlah aku cinta yg kekal abadi sesama insan.

ohh amal~

2 comments:

  1. sdeh la pulak aq bace(lagi2 di iringi backround muzik ni)..

    ReplyDelete
  2. :') yg merasa lagi la xterhingga.

    ReplyDelete